Serniczki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać połowę mąki, jajka, cukier i wanilię; dobrze wymieszać. Na dobrze posypanej mąką stolnicy wyrobić ciasto, uformować wałki i pociąć je jak na leniwe pierogi. Obtoczyć w mące i kłaść na patelnię z rozgrzanym masłem; smażyć z obu stron na rumiano. Podawać na ciepło, posypane cukrem pudrem i polane śmietaną.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1076
Data dodania: 2010-07-15

Zdjęcia

Serniczki
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2011-02-11
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Serniczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.