Sernik na zimno z truskawkami

Ocena przepisu

Składniki

  • serek waniliowy homogenizowany 40 dag
  • kremówka 250 ml
  • galaretka truskawkowa 2 sztuki
  • biszkopty 1 opakowanie
  • cukier waniliowy 1 sztuka
  • śmietan fix 1 sztuka
  • cukier puder 2 łyżki
  • truskawki 30 dag
  • banan 1 sztuka
  • truskawki do dekoracji

Sposób przyrządzenia

Biszkopty układamy na spód tortownicy. Jedną galaretkę rozpuszczamy w połowie ilości wody przewidzianej na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Kremówkę ubijamy na puszystą masę ze śmietan fixem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i zmiksowanymi truskawkami. Serek waniliowy mieszamy z ubitą kremówką i lekko stężałą galaretką i tak powstałą masę wylewamy na biszkopty. Na koniec na serniku układamy truskawki i pokrojonego banana i zalewamy lekko tężejącą galaretką truskawkową przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Wstawiamy do lodówki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 1240
Data dodania: 2011-05-20

Zdjęcia

Sernik na zimno z truskawkami
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-20
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sernik na zimno z truskawkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.