Sernik tradycyjny

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić, zemleć z serem. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszystą masę. Masło rozetrzeć, dodać utarte żółtka, cukier waniliowy i masę serowo-ziemniaczaną. Miksować razem około 10 minut. Schłodzone białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Włożyć sparzone rodzynki, pokrojoną skórkę pomarańczową, otartą skórkę z cytryny i delikatnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką tortownicy. Piec 50 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1275
Data dodania: 2009-11-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Sernik tradycyjny

2010-02-18 01:05:10

Fajny przepis.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.