Sewański pstrągi po rybacku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do naczynia włożyć - dokładnie umyte - drobne kamienie rzeczne i nalać tyle wody, by pokryła ich powierzchnię. Kiedy woda się zagotuje, wsypać sól i ułożyć wypatroszonego pstrąga (z łuską). Naczynie dokładnie przykryć pokrywką, po czym rybę dusi na niewielkim ogniu przez 18-20 minut. Podawać na gorąco. Szczypiorek i estragon podaje się oddzielnie.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 888
Data dodania: 2011-01-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sewański pstrągi po rybacku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.