Skórka pomarańczowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Skórkę zdjętą z pomarańczy włożyć do miski i zalać zimną wodą. Skórkę moczyć tak przez 2 dni. Wymoczoną skórkę przełożyć do dużego garnka z wrzątkiem i gotować przez około 5 minut. Przecedzić przez sitko, przestudzić i pokroić w małą kosteczkę.
W drugim garnku zagotować 2 szklanki wody z cukrem, gotować do rozpuszczenia się cukru. Do gotującego się syropu przełożyć skórkę, i gotować razem na małym ogniu przez około 1 godzinę aż kawałki będą szkliste.
Do skórki dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny. Gotową jeszcze gorącą skórkę przełożyć do słoików, zakręcić i postawić w chłodnym miejscu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 65 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 742
Data dodania: 2011-04-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Skórka pomarańczowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.