Skórka w cukrze

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sparzone pomarańcze obrać, skórkę oczyścić z białych błonek i zalać na noc zimną wodą. Odsączyć skórki, zalać świeżą wodą i zagotować. Gdy woda zacznie wrzeć, zlać ją a skórki zalać świeżą. Powtórzyć to jeszcze 5 razy. Odcedzić i pokroić skórki w drobną kostkę. Z cukru i wody ugotować syrop. Na wrzący wrzucić skórki i zagotować. Odstawić na 24 godziny w ciemne miejsce. Obsmażyć na patelni, aż staną się szkliste. Gorące przełożyć do słoiczków, zalać gorącym syropem. Na wierzch każdej wlać łyżeczkę alkoholu, zakręcić. Można też rozpuścić czekoladę i każdą maczać w czekoladzie i wstawić do lodówki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1413
!Monia

!Monia

Data dodania: 2008-12-09

Zdjęcia

Skórka w cukrze
Mikka#

Dodane przez:

Mikka

2011-02-20
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Skórka w cukrze

2010-02-24 21:33:53

Taka skórka, to jest coś.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.