• apette.pl
  • Śledź w śmietanie, ziemniakach i sałacie

Śledź w śmietanie, ziemniakach i sałacie

Ocena przepisu

Składniki

  • filet śledzia norweskiego 8 szt
  • śmietana kwaśna 4 łyżki
  • ziemniaki ugotowane 8 szt
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • koperek 1/2 pęczka

marynata

sałatka

  • ogórki bez skóry i pestek 1 szt
  • pomidory miąższ 2 szt
  • rzodkiewki 8 szt
  • seler naciowy 1 Łodyga
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Składniki marynaty połączyć, zalać nią filety i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin. Ogórek, pomidory, rzodkiewkę i seler naciowy pokroić w paski. Składniki sałatki połączyć i przed podanie doprawić do smaku solą i pieprzem.. Filety marynowane ułożyć na talerzach, przekładając je chrupiącą sałatką. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i śmietaną. Udekorować szczypiorkiem i koperkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1578
Data dodania: 2008-12-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Śledź w śmietanie, ziemniakach i sałacie

2010-02-23 21:32:52

Lubię śledzie pod każdą postacią.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.