• apette.pl
  • Śledź w sosie piernikowym i orzechami

Śledź w sosie piernikowym i orzechami

Ocena przepisu

Składniki

  • filet śledzia norweskiego 50 dag

marynata

sos

dekoracje

  • kora cynamonu 1 kawałek
  • sałata frisee 1 szt
  • szczypiorek 1/2 pęczka

Sposób przyrządzenia

Ocet winny ugotować z pozostałymi składnikami marynaty, wystudzić. Zalać marynatą filety śledziowe i odstawić do lodówki na 24 godziny. Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować i doprawić. Na sosie ułożyć pokrojone na kawałki śledzie, udekorować całymi orzechami włoskimi, sałatą, szczypiorkiem grubo pokrojonym i korą cynamonową.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1576
!Mela

!Mela

Data dodania: 2008-12-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Śledź w sosie piernikowym i orzechami

2010-02-23 21:32:38

Lubię śledzie pod każdą postacią.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.