Śledzie w chrupiącej panierce

Ocena przepisu

Składniki

  • śledzie 4 szt
  • sok z cytryny 1 szt
  • skórka z cytryny 1 szt
  • tarta bułka 4 łyżki
  • parmezan 4 łyżki
  • koperek siekany 1 łyżka
  • natka pietruszki 1 łyżka

Sposób przyrządzenia

Śledzie skropić sokiem z cytryny, odstawić na 20 minut. Skórkę z cytryny wymieszać z tarta bułką, parmezanem, koperkiem i natką. Śledzie ułożyć w natłuszczonym naczyniu do pieczenia, oprószyć panierką, skropić olejem. Zapiekać 20 minut, aż panierka stanie się złocista.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1214
Data dodania: 2008-12-17

Zdjęcia

Śledzie w chrupiącej panierce
halina#

Dodane przez:

halina

2011-02-12
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Śledzie w chrupiącej panierce

2010-02-23 21:31:19

Lubię śledzie pod każdą postacią.

2009-02-27 18:45:44

Dodalem jeszcze fasolki szparagowej i wedlug mnie byla lepsza, polecam.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.