Ślimaki z dżemem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym oraz solą. Dodać masło i posiekać nożem. Twaróg rozkruszyć, dodać do mąki. Zagnieść ręcznie ciasto, odstawić obwinięte folią do lodówki. Po godzinie wyjąć i rozwałkować. Wierzch smarujemy dowolnym dżemem, zostawiając brzegi ciasta nieposmarowane. Ciasto zwijamy, lekko przygniatamy rękami i kroimy na plastry 1-2cm grubości. Smarujemy roztrzepanymi żółtkami i obsypujemy płatkami migdałowymi. Układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Czas pieczenia: 30 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 420
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ślimaki z dżemem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.