Śliszki

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

do polania

Sposób przyrządzenia

Twaróg rozgnieść widelcem (można zmielić), dodać jajko, łyżkę cukru, mąkę wymieszać tak aby otrzymać jednolite ciasto i żeby nie kleiło się do rąk. Uformować wałek i kroić po skosie na równe kawałki. Wrzucić do wrzącej lekko osolonej wody. Gotujemy ze 3-4 minutki. Masło zrumienić. Śliszki odcedzić. Na talerzu polać masełkiem, posypać cukrem i cynamonem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 2615
Data dodania: 2010-03-31

Zdjęcia

Śliszki
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-03-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Śliszki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.