Śliwki z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

  • szuszone śliwki 50 dag
  • suszone figi 15 dag
  • jabłka 30 dag
  • cytryna 10 dag
  • cukier do smaku

Sposób przyrządzenia

Maczamy figi i śliwki w wodzie na kilka godzin. Śliwki wydrążamy. Z jabłek usuwamy nasiona i kroimy w cząstki. Owoce zalewamy wodą, gotujemy i doprawiamy cukrem do smaku. Po ostudzeniu dodajemy pokrojoną w plastry cytrynę.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 3 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 570
Data dodania: 2010-12-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Śliwki z jabłkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.