Słodkie pierogi

Ocena przepisu

Składniki

Ciasto

Nadzienie

Sposób przyrządzenia

Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego cukier, cukier waniliowy i dokładnie mieszamy. Jeśli masa byłaby zbyt sucha możemy dodać żółtko. Na koniec dodajemy umyte rodzynki i jeszcze raz wszystko mieszamy. Zagniatamy ciasto, formujemy pierogi i gotujemy w dużej ilości osolonej wody. I tak ugotowane i odcedzone pierogi podajemy z masłem lub ubitą śmietaną z cukrem waniliowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 871
Data dodania: 2010-10-06

Zdjęcia

Słodkie pierogi
halina#

Dodane przez:

halina

2011-02-07
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Słodkie pierogi

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.