Słodkie przekładane ciasto

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

polewa

krem

  • krem czekoladowy 1 opakowanie
  • krem toffi 1 opakowanie
  • bita śmietana 1 opakowanie

nasączenie

  • herbata 1 szklanka
  • cukier 2 łyżki

Sposób przyrządzenia

Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać powoli roztopioną i wystudzoną margarynę, ucierać. Dodać miód i dalej ucierać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na prostokątną blachę (keksówka) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni 25-30 min. Ostudzić. Polewa:margarynę rozpuścić, dodać cukier i kakao dokładnie wymieszać, gotować na małym ogniu, aż zacznie gęstnieć. Ciasto po upieczeniu i ostudzeniu kroimy na 4 płaty. Każdy nasączyć. Rozrobić kremy wedle przepisu na opakowaniu. Najpierw przełożyć kremem o smaku toffi, biszkopt, krem o smaku czekoladowym, biszkopt, bita śmietana, biszkopt. Ciasto polać polewą i włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 7
Wyświetlenia: 400
Data dodania: 2011-08-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Słodkie przekładane ciasto

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.