Słodko - kwaśny przysmak z ryby

Ocena przepisu

Składniki

  • filety rybne np. z dorsza 800 gr
  • papryka (żółta i czerwona) 2 szt.
  • ananas w puszce 1 puszka
  • sok z cyrtryny 2 łyżki
  • białka jaj 2 szt.
  • mąka ziemiaczana 3 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • sos słodko kwaśny 250 ml
  • sos sojowy 1 łyżka
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzenia

Papryki umyć, oczyścić z pestek i pokroić w cienkie zapałki. Ananasa odsączyć z soku (zalewę zachować!), pokroić w kawałki.
Filety pokroić w średniej wielkości kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Kawałki ryby posolić i oprószyć pieprzem. Następnie posypać mąką ziemniaczaną. Białka lekko ubić widelcem. Kawałki ryby zanurzać w białkach i smażyć w głębokim tłuszczu.
Rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju, podsmażyć paprykę po czym dołożyć kawałki ananasa. Dodać sos słodko - kwaśny oraz wlać zalewę z ananasa. Przyprawić solą i pieprzem oraz sosem sojowym.
Kawałki ryby wrzucić do garnka. Zalać przygotowanym sosem, zagotować i na koniec posypać natką pietruszki.

Smacznego!
Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 519
Data dodania: 2012-01-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Słodko - kwaśny przysmak z ryby

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.