Słone łódeczki ze szpinakiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ciasto lekko rozwałkować i powycinać szklanką kółeczka. Posklejać każde tak aby powstały łódeczki. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem posmarowanym tłuszczem i piec 20 minut w temp 130*c. Szpinak rozmrozić podgrzewając powoli na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, następnie dodać pokrojoną fetę i dokładnie wymieszać aż do powstania jednolitej masy. Obraną i drobno posiekaną cebulkę dodać do masy serowo-szpinakowej i dusić chwilkę aż cebulka zmięknie. Upieczone łódeczki napełnić farszem, posypać startym żółtym serem. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 629
Data dodania: 2012-04-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Słone łódeczki ze szpinakiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.