Słowiański gjuwecz

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyte mięso pokroić w małe kawałki, obsmażyć, wyjąć, a na tłuszczu zrumienić pokrojoną cebulę. Do miękkiej cebuli dodać dwa drobno posiekane pomidory, doprawić mieloną papryką i solą. Zalać bulionem lub wrzątkiem. Do sosu ponownie włożyć mięso i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso półmiękkie, dodać pokrojone w plastry strąki papryki oraz pozostałe pomidory i umyty ryż. Całość przełożyć do glinianego naczynia, przykryć i zapiec w gorącym piekarniku. Posypać gotowy natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1838
Data dodania: 2008-11-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Słowiański gjuwecz

2010-02-24 21:57:02

Co oznacza to słowo ?, proszę o wyjaśnienie, dziękuje.

2010-02-23 00:15:44

gjuwecz ?
!Monia#

!Monia

2009-06-29 15:39:22

Ale smaczne, polecam jest super..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.