Smalec z grzybami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby obrać, umyć i drobno pokroić. Wrzucić na gotującą się wodę. Gotować ok 15 minut. Przecedzić przez sito. Na patelni rozgrzać niewielką ilość smalcu. Przesmażyć drobno pokrojoną cebulę. Dodać grzyby. Smażyć cały czas mieszając. Dokładać smalec, aż powstanie gęsta masa. Oprószyć solą i pieprzem do smaku. Odstawić do wystudzenia lub przełożyć do słoików. Zakręcać gorące. Podawać z pieczywem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 3 godz
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 486
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Smalec z grzybami
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-31
Smalec z grzybami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Smalec z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.