Smażone jabłka karmelowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka obieramy i kroimy na 8-10 części. Sposób w jaki je pokroicie zależy od fantazji. Roztapiamy masło na patelni. Jabłka wrzucamy na patelnię i posypujemy cukrem. Smażymy ciągle mieszając i przewracając ok. 5 minut do momentu, aż jabłuszka się zrumienią (a dokładniej aż cukier się zkarmelizuje). Już na talerzu posypujemy cynamonem i polewamy jogurtem lub śmietaną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 486
Data dodania: 2011-06-27

Zdjęcia

Smażone jabłka karmelowe
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-27
Smażone jabłka karmelowe
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Smażone jabłka karmelowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.