Smażone zielone pomidory

Ocena przepisu

Składniki

  • zielone pomidory 6 szt
  • wędzony boczek 15 dag
  • śmietana 6 łyżka
  • kaszka kukurydziana 1/2 szkl
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Pomidory kroimy w plasterki, solimy, pieprzymy. Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w plasterki. Zdejmujemy go z patelni.
Pomidory obtaczamy w kaszce kukurydzianej wymieszanej z solą i pieprzem. I na tej samej patelni je podsmażamy.

Pomidory podajemy z boczkiem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 460
Data dodania: 2011-06-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Smażone zielone pomidory

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.