• apette.pl
  • Śmietankowy pudding ryżowy z jabłkami

Śmietankowy pudding ryżowy z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rondel opłukać zimną wodą, wlać 2 szkl. mleka i cukier, wstawić do gotowania. Od czasu do czasu mieszając i zdejmując kożuch. Gdy mleko się zagotuje wsypać ryż. Gotować na średnim ogniu do 0,5 godz, od czasu do czasu mieszając. W między czasie budyń wymieszać z 1/4 szkl. mleka. Następnie dodać do ugotowanego ryżu, wymieszać i zdjąć z ognia. Rozłożyć na dwie porcje.
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd, pokroić w talarki. Mandarynkę przekroić na pół, wycisnąć sok. Jabłka obtoczyć w soku. Rozgrzać masło na patelni. Ułożyć jabłka, smażyć z obu stron na złoty kolor, oprószyć cukrem z jednej strony - podsmażyć, potem z drugiej strony - podsmażyć. Rozłożyć jabłka na puddingu.
Podawać na ciepło lub zimno.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 606
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Śmietankowy pudding ryżowy z jabłkami
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Komentarze

Do przepisu na: Śmietankowy pudding ryżowy z jabłkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.