Sok z buraków

Ocena przepisu

Opis

Leczniczy sok z buraków na anemię.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wodę zagotować , dodać sól. Zostawić aby ostygła. Buraczki umyć, obrać i opłukać. Następnie pokroić w plastry. Tak samo postąpić z marchewką, pietruszką i selerem. Jabłka umyć, nie obierać, pokroić w ósemki, wykroić gniazda nasienne. Czosnek obrać. Do dużego słoja poukładać na przemian umyte, obrane i pokrojone w plastry buraczki, marchewkę, pietruszką , seler i jabłka. Dodać 2 ząbki czosnku. Wszystko zalać ciepłą osoloną wodą i przykryć czystą gazą. 2 do 3 razy dziennie zamieszać drewnianą łyżką. Tak przygotowane warzywa mają stać około 5 dni. Następnie zlać do słoika i trzymać w lodówce. Pić 2 razy dziennie po pół szklanki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 5229
Data dodania: 2010-04-30

Zdjęcia

Sok z buraków
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-04-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sok z buraków

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.