Sok z róży

Ocena przepisu

Składniki

  • płatki róży 1 kg
  • cukier 80 dag
  • woda 3 litry
  • kwasek cytrynowy

Sposób przyrządzenia

Wymyć płatki. Włożyć do garnka z zimną wodą i kwaskiem cytrynowym na 48 godzin. Przecedzić, dodać cukier. Gotować 45 minut. Po wystudzeniu przelać do butelek.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1022
Data dodania: 2010-06-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sok z róży

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.