Sos beszamelowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mleko przelać do rondelka i podgrzać (nie zagotować). W osobnym rondelku rozpuścić masło i wsypać do niego mąkę, dokładnie wymieszać trzepaczką do połączenia składników. Uważać żeby nam się masa nie przyrumieniła tylko od razu wlać mleko i energicznie całość wymieszać żeby nie powstały kluchy. Cały czas mieszając sos podgrzewać na małym ogniu do czasu aż zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sos doprowadzić do wrzenia i odstawić. Podawać od razu, bo później zrobi nam się kożuch.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 684
Data dodania: 2011-05-17

Zdjęcia

Sos beszamelowy
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-05-17
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sos beszamelowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.