Sos czosnkowy z migdałami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zemleć. Puree ziemniaczane wymieszać z roztartym z solą czosnkiem oraz migdałami. Do przygotowanej masy dodawać po trochy oliwę i ucierać mikserem majonez. Gotowy gładki sos doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Podawać do wędlin i zimnego mięsa.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 768
Data dodania: 2011-01-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sos czosnkowy z migdałami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.