Sos koperkowy do mięs

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zagrzać wodę i we wrzątku rozpuścić kostkę rosołową. Z masła i maki robimy zasmażkę - rozgrzewamy masło i zasypujemy je maka. Smażymy, aż zacznie ciemnieć. Wtedy wlewamy rosołek. Energicznie mieszamy. Koperek bardzo drobno siekamy. Dodajemy do sosu, a na koniec dodajemy kremówkę i sól. Podgrzewamy i mieszamy. Podajemy najlepiej od razu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 502
Data dodania: 2012-10-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sos koperkowy do mięs

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.