Sos mięsny

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Paprykę pokroić drobno, cebule obrać i pokroić w półplasterki. Pomidory pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebule i paprykę, przesmażać 2 minuty, następnie dodać mięso i smażyć cały czas mieszając. Dodać pomidory i dusić jeszcze 3 minuty, po czym wlać bulion rozmieszany z przecierem i przyprawami. Dusić pod przykryciem aż pomidory zmiękną na tyle że będzie dało się je rozgnieść. Podawać do makaronu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1153
Data dodania: 2010-11-02

Zdjęcia

Sos mięsny
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2010-11-02
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Sos mięsny

2010-11-03 18:47:33

bardzo często robię dania z mięsa króliczego ale w ten sposób jeszcze nie robiłam.wrzucam przepis do ulubionych i kiedyś koniecznie wypróbuję.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.