Sos słodko-kwaśny z cukinii

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Paprykę i cukinię myjemy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Cebulę obieramy. Następnie cukinię (nie obieramy) oraz paprykę kroimy w dużą kostkę. Całość przekładamy do dużej miski, posypujemy 1,5 łyżki soli i odstawiamy na noc. Następnego dnia odcedzamy z warzyw powstały sok. Warzywa przekładamy do dużego garnka. W osobnym garnku gotujemy zalewę z octu i cukru, wlewamy do warzyw i gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy koncentrat oraz pozostałe przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 15 minut na małym ogniu. Gorący sos nakładamy do słoików, dobrze zakręcamy i odstawiamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 798
Data dodania: 2011-08-28

Zdjęcia

Sos słodko-kwaśny z cukinii
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sos słodko-kwaśny z cukinii

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.