Sos z porów

Ocena przepisu

Składniki

  • por 1 szt
  • jabłko 1/2 szt
  • posiekana zielona pietruszka 1/2 łyżki
  • cebula 1 kawałek
  • sól
  • olej sojowy 1/2 łyżeczki

Sposób przyrządzenia

Dokładnie umyte pory wraz z zielonymi liśćmi pokrajać. Dodać tak samo przygotowanej cebuli, zalać wrzącą wodą, dodać oleju i nastawić do gotowania. Gdy zaczną mięknąć, dodać drobno pokrojone, obrane jabłko. Gdy się jabłko rozgotuje, przetrzeć przez sito. Przyprawić do smaku solą. Dodać zielonej pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 963
Data dodania: 2011-01-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sos z porów

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.