Spaghetti Bolognese (Bolońskie)

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Makaron wstawiamy do garnka i gotujemy w dużej ilości osolonej wody. Ma być al'dente, czyli pół twardy:)
marchewkę ścieramy na większych oczkach. Podsmażamy na oliwie przeciśnięty czosnek razem z posiekaną cebulką, aż do zeszklenia.

Kolejno dodajemy mięso mielone. Chwilę potem (jak mięso zmieni kolorek) dorzucamy wiórki marchewki. Smażymy całość na niewielkim ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami.

Gdy marchewka zmięknie, przenosimy zawartość do garnka, wlewamy przecier lub dodajemy koncentrat. Gotujemy chwilę jeszcze do uzyskania gęstej konsystencji. Gotowy sos wykładamy na ugotowany makaron na talerze. Można posypać wierzch startym serem żółtym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 439
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Spaghetti Bolognese (Bolońskie)
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-05-31
Spaghetti Bolognese
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Spaghetti Bolognese (Bolońskie)

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.