Steki cielęce

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso porcjujemy w poprzek włókien. Każdy kawałek zbijamy i wkładamy na rozgrzaną patelnię. Opiekamy z każdej strony, uważając żeby się nie przypaliły. Po obrumienieniu wszystkich, podlewamy je wywarem z jarzyn lub wodą. Całość przykrywamy i chwilę dusimy. Gotowe mięso solimy i posypujemy sporą ilością zielonej pietruszki. Steki podajemy z warzywami i surówkami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1381
Data dodania: 2010-10-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Steki cielęce

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.