Strucle z makiem

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

masa

  • masa makowa 1 puszka

lukier

Sposób przyrządzenia

Drożdże, cukier oraz mleko połączyć ze sobą i odstawić do wyrośnięcia. Gotowe wylać ma mąkę, dodać margarynę, żółtka,cukier waniliowy, rum oraz sól i olej - wyrobić ciasto i odstawić ponownie do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Gotowe ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część rozwałkowujemy i nakładamy masę makową, następnie zwijamy jak roladę. Gotowe układamy na formę do pieczenia i pieczemy ok 35-40 min w temp. 180'C.

Chłodne strucle posmarować lukrem.
Z przepisu wychodzą 4 :)
Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 100
Wyświetlenia: 439
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Strucle z makiem
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Strucle z makiem

2012-02-09 13:14:35

moje ulubione ciacho! super!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.