Surówka włoska

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę podzielić na ćwiartki, poszczególne liście pokroić w małe romby. Posolić, oprószyć pieprzem. Marchew wyszorować, oskrobać, zetrzeć na grubej tarce i posypać nią kapustę. Jabłko umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej, skrapiając sokiem z cytryny. Cebulę obrać, posiekać, sparzyć, odcedzić i ostudzić. Cebule i jabłko rozłożyć na warstwie marchwi. Keczup wymieszać z olejem i polać surówkę. Posypać bazylią. Podawać do białego mięsa, np. Drobiu.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 681
Data dodania: 2010-03-19

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Surówka włoska

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.