Surówka z pekińskiej w kolorze

Ocena przepisu

Składniki

  • kapusta pekińska mała 1 główka
  • papryka czerwona 2 sztuki
  • cebula czerwona mała 3 sztuki
  • mozarella 2 opakowania
  • ogórek świeży 1 sztuka
  • oliwki zielone bez pestek 1 słoiczek
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzenia

Kapustę pekińską poszatkować na cienkie paski. Paprykę czerwoną umyć i pokroić w kostkę. Mozarellę wyjąć z opakowania, osączyć w płynu, pokroić w grubszą kostkę. Ogórek opłukać, pokroić w talarki. Cebulę obrać i również pokroić w talarki (można do tego użyć szatkownicy, przez co plasterki cebuli będą cienkie). Oliwki dodać w całości. Do smaku dodać tylko oliwę, nie używając przypraw. Wszystko razem wymieszać.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 399
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Surówka z pekińskiej w kolorze
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-30
Surówka z pekińskiej w kolorze
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Surówka z pekińskiej w kolorze

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.