Sycące danie na obiad i kolację, czyli znane wszystkim leczo
Opis
Znakomite i sycące danie na obiad i kolacje.
Składniki
- cukinia średnia 2 sztuki
- cebula duża 2 sztuki
- pomidory duże 6 sztuk
- kiełbasa śląska 4 sztuki
- pieczarki solone konserwowe 1 słoik średni
- kostki rosołowe drobiowe 4 sztuki
- koncentrat pomidorowy 30% 4 łyżki czubate
- margaryna zwykła 4 łyżki czubate
- woda do podlewania
- papryki różnokolorowe 8 sztuk
- szczypiorek do smaku
- koper do smaku
- natka pietruszki do smaku
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
Sposób przyrządzenia
2 duże pokrojone cebule dusimy na margarynie. Wrzucamy do niej 2 średnie, obrane i wydrążone z nasion, pokrojone w półplasterki cukinie, 8 papryk wydrążonych z nasion i pokrojonych w kostkę, 6 dużych, sparzonych pomidorów obieranych ze skórki, 4 kiełbasy śląskie pokrojone w kostkę. Dusimy do miękkości z 20 minut dodając margarynę i podlewamy wodą. Na końcu dodajemy 1 średni słoik odcedzonych solonych, pokrojonych pieczarek konserwowych, 4 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 30 %, 4 kostki rosołowe, trochę zieleniny do smaku- pokrojonego szczypiorku i kopru lub pietruszki. Podgrzewamy jeszcze przez chwilę i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy całość pieprzem i solą. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty