Szarlotka z pokruszonym wierzchem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Do miski dodać margarynę cukier 1 jajko i 3 żółtka i wszystko zmiksować. Następnie dodać mąkę lekko wymiksować a następnie przełożyć na blat i wyrobić ciasto. Podzielić je na 2 części i włożyć do lodówki jedna z nich a drugą do zamrażarki na 1 godzinę. W tym czasie jabłka już wcześniej obrane wydrążone i pokrojone w kostkę smażyć na patelni z dodatkiem około 1/2 szklanki wody, cały czas należy je mieszać. Gdy zaczną mięknąć dodać miód. Jeśli dla kogoś nie będą dość słodkie należy dodać jeszcze odrobinę cukru. Smażyć ok 15 minut tak aby jabłka były miękkie ale i nie zrobiła się z nich miazga. Dodać cynamon wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką. Na spód rozwałkować tą cześć ciasta która była w lodówce. Na to dać jabłka a następnie dopiero co ubitą pianę z białek z łyżkami mąki ziemniaczanej na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Wstawić do piekarnika nastawionego na 160 stopni i piec około 45 minut. Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 120 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 586
Data dodania: 2012-09-12

Zdjęcia

Szarlotka z pokruszonym wierzchem
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-09-12
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szarlotka z pokruszonym wierzchem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.