Szarlotkowy sernik
Opis
Placek jest pracochłonny ale wyśmienicie smakuje.
Składniki
Sposób przyrządzenia
Pieczemy biszkopt, białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i żółtka, na końcu dodać mąkę i proszek. Upieczony placek kroimy na 2 części (poziomo). Następnie należy przygotować krem budyniowy:
ugotować budyń w 1 1/2 szklanki mleka, połączyć z cukrem i cukrem waniliowym (do gotującego się mleka wsypać cukier), ostudzić. Utrzeć margarynę Kasia, do utartej Kasi dodajemy zimny ostudzony ugotowany budyń. Nadal ucieramy. Masa jabłkowa -jabłka ze słoiczka, wymieszać z galaretką. Masa serowa-margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać zmielony ser, dodawać po jednym jajku ucierając przez cały czas. Na końcu dodać sernix. Można też na ser dodać wkładkę kokosową. Układać placek, krem, placek, masa jabłkowa, na to należy położyć sernik.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty