Szarlotkowy sernik

Ocena przepisu

Opis

Placek jest pracochłonny ale wyśmienicie smakuje.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pieczemy biszkopt, białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i żółtka, na końcu dodać mąkę i proszek. Upieczony placek kroimy na 2 części (poziomo). Następnie należy przygotować krem budyniowy:
ugotować budyń w 1 1/2 szklanki mleka, połączyć z cukrem i cukrem waniliowym (do gotującego się mleka wsypać cukier), ostudzić. Utrzeć margarynę Kasia, do utartej Kasi dodajemy zimny ostudzony ugotowany budyń. Nadal ucieramy. Masa jabłkowa -jabłka ze słoiczka, wymieszać z galaretką. Masa serowa-margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać zmielony ser, dodawać po jednym jajku ucierając przez cały czas. Na końcu dodać sernix. Można też na ser dodać wkładkę kokosową. Układać placek, krem, placek, masa jabłkowa, na to należy położyć sernik.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 870
Data dodania: 2010-05-22

Zdjęcia

Szarlotkowy sernik
konstancja18#

Dodane przez:

konstancja18

2010-05-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szarlotkowy sernik

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.