Szaszłyk barani

Ocena przepisu

Składniki

  • baranina z udźca 50 dag
  • oliwa do smarowania

Marynata

Sposób przyrządzenia

Oczyszczamy mięso, usuwamy błony i kroimy w kostkę na około 3 centymetry. Przygotowujemy marynatę: trzemy cebule a czosnek rozcieramy z solą. Łączymy ze sobą wszystkie składniki na marynatę. Zalewamy mięso, przykrywamy i odkładamy do lodówki. Wermut możemy zastąpić np. wytrawnym czerwonym winem. Wyjmujemy po około 24 godzinach, nakładamy na patyczki,, smarujemy olejem i pieczemy na grillu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1478
Data dodania: 2010-11-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szaszłyk barani

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.