Szaszłyki marynarskie
Składniki
- krewetki w skorupkach 4 szt
- boczniaki 300 g
- olej kukurydziany 1 i 1/2 łyżki
- cozsnek 1 łyżeczka
- sok z cytryny 1 łyżka
- biały pieprz
- woda 180 ml
- puree ziemniaczanego z mlekiem 7 łyżek
- koperek 1 łyżka
- sól
Sposób przyrządzenia
Krewetki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, nadziać na szpilkę do szaszłyków. Grill rozgrzać. Boczniaki oczyścić, grube trzonki usunąć. Olej rozgrzać na patelni, włożyć grzyby, czosnek, dodać trochę soku z cytryny. Całość przykryć, dusić na średnim ogniu. Przyprawić solą i pieprzem. Szaszłyk umieścić na płycie grillowej, skropić sokiem z cytryny, grillować 3-5 minut. Wodę podgrzać, rondel zdjąć z ognia, do wody wsypać puree, wymieszać. Dodać koperek, ponownie wymieszać. Szaszłyk z krewetek podawać z boczniakami i puree z ziemniaków.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty