Szaszłyki marynarskie

Ocena przepisu

Składniki

  • krewetki w skorupkach 4 szt
  • boczniaki 300 g
  • olej kukurydziany 1 i 1/2 łyżki
  • cozsnek 1 łyżeczka
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • biały pieprz
  • woda 180 ml
  • puree ziemniaczanego z mlekiem 7 łyżek
  • koperek 1 łyżka
  • sól

Sposób przyrządzenia

Krewetki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, nadziać na szpilkę do szaszłyków. Grill rozgrzać. Boczniaki oczyścić, grube trzonki usunąć. Olej rozgrzać na patelni, włożyć grzyby, czosnek, dodać trochę soku z cytryny. Całość przykryć, dusić na średnim ogniu. Przyprawić solą i pieprzem. Szaszłyk umieścić na płycie grillowej, skropić sokiem z cytryny, grillować 3-5 minut. Wodę podgrzać, rondel zdjąć z ognia, do wody wsypać puree, wymieszać. Dodać koperek, ponownie wymieszać. Szaszłyk z krewetek podawać z boczniakami i puree z ziemniaków.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 606
Data dodania: 2010-05-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szaszłyki marynarskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.