Szaszłyki z Wątróbek

Ocena przepisu

Składniki

  • wątróbki drobiowe 500 g
  • oliwa 6 łyżek
  • sok z cytryny 6 łyżek
  • posiekana mięta 1 łyżka
  • kolendra posiekana 1 łyżka
  • zmiażdżony czosnek 2 ząbki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzenia

Dwie łyżki oliwy wymieszać z sokiem z cytryny, miętą, kolendrą, czosnkiem, szczyptą soli i pieprzu, zalać pokrojone wątróbki i odstawić na godzinę, następnie wyjąć i nabić na patyczki do szaszłyków, smażyć, pod koniec smażenia wlać marynatę i chwilę poddusić.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 717
Data dodania: 2011-02-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szaszłyki z Wątróbek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.