Szparagowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Szparagi cienkie obrać i odkroić dolne, zdrewniałe części pędów. Opłukać, związać w pęczek i ustawić główkami do góry w wąskim, wysokim garnku. Wlać tyle wody by sięgała tuz poniżej główek i dodać sól oraz cukier. Gotować pod przykryciem 20-25minut. Miękkie szparagi wyjąć z wywaru, odkroić główki i odłożyć, wywar zachować. Pędy przetrzeć i włożyć do wywaru. Dodać bulion i gotować 5-10minut. Śmietankę wymieszać z żółtkiem i 2-3 łyżkami gorącego wywaru, wlać do zupy i dokładnie wymieszać. Dodać sok z cytryny i główki szparagów. Zupę mocno podgrzać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 663
Data dodania: 2010-03-29

Zdjęcia

Szparagowa
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-29
Szparagowa
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szparagowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.