Szybka pizza
Składniki
Sposób przyrządzenia
Keczup, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, oregano oraz bazylię łączymy ze sobą. Mieszamy, aż powstanie jednolity i gładki sos. Szynkę kroimy w wąskie paski. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy półplasterki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Na każdym spodzie rozsmarowujemy łyżkę sosu, następnie na wierzchu układamy wszystkie dodatki oprócz sera. W międzyczasie ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pizze zapiekamy 10 minut w temp. 180*c. Następnie posypujemy serem i zapiekamy do momentu, aż ser się rozpuści. Podajemy na gorąco, polane keczupem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty