Szynka pieczona z miodem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć sola i ziołami prowansalskimi. Włożyć do pojemnika i szczelnie zamknąć. Włożyć do lodówki na 8 godzin. Po wyjęciu mięso obwiązać bawełnianą nicią (lub ponacinać ukośnie w kratkę). Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200*c i piec 1 godzinę. Po tym czasie miód wymieszać z musztardą, łyżeczką soli, zielem i kilkoma łyżkami gorącej wody. Posmarować szynkę i piec jeszcze 20 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 466
Data dodania: 2012-04-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szynka pieczona z miodem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.