Szynka wieprzowa na cebulce

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyte i pokrojone w plastry mięso osypujemy pieprzem, papryką ostrą i słodką, oraz solą. Na pół godziny odstawiamy w chłodne miejsce. W tym czasie kroimy w półplasterki cebule. Rozgrzewamy tłuszcz i smazymy mięso z obu stron na złoty kolor. Następnie na tym samym tłuszczu smazymy cebulę. Podlewamy 3 łyżkami wody, nakrywamy i dusimy pod przykryciem cebule z mięsem. Podajemy z tłuczonymi ziemniakami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 397
Data dodania: 2011-11-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szynka wieprzowa na cebulce

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.