Tarta ze śmietaną

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę oczyszczoną bez głąba pokroić na kawałki. Gotować 5 minut w posolonym wrzątku, odcedzić,osączyć. Wędlinę pokroić w kostkę, smażyć 4 minuty na oleju. Wymieszać z kapustą i stopniowo masłem. Rozmrożone ciasto rozwałkować. Wylepić nim formę do tarty. Na spodzie rozłożyć kapustę z wędliną. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w grube plasterki paprykę. Oprószyć solą, pieprzem i oregano. Śmietanę wymieszać z mlekiem i jajkami. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mieszanką polać składniki w formie. Tartę piec 60 minut w temperaturze 150 st.C.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 721
Data dodania: 2009-06-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Tarta ze śmietaną

2010-02-18 01:10:26

Bardzo lubię różne słodkie i nie słodkie tarte.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.