Tiramisu z kiwi

Ocena przepisu

Składniki

  • biszkopty 1 opakowanie
  • likier kawowy 7 łyżek
  • śmietana kremówka 2/3 szklanki
  • ser mascarpone 300 gram
  • kiwi 6 sztuk
  • cukier puder 4 łyżki

Sposób przyrządzenia

Biszkopty moczymy w likierze, jakby był za gęsty to można dolać odrobinę wody przegotowanej lub kilka łyżek kawy. Ciastka odsączamy i połowę układamy na dnie formy wyłożonej folią. Dokładnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i serem mascarpone. Część kremu wylewamy na biszkopty, układamy na nim obrane i pokrojone w plasterki owoce kiwi. Pozostałe biszkopty układamy na kiwi i znów polewamy kremem. Wierzch posypujemy sproszkowaną lub startą czekoladą. Ciasto zakrywamy folią i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Tiramisu doskonale smakuje na drugi dzień.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 478
Data dodania: 2011-07-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Tiramisu z kiwi

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.