Torcik z kruszonką

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

masa

kruszonka

Sposób przyrządzenia

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Wbić jajko. Dodać kawałki masła. Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto, zawinąć w folię, włożyć na ok. 30 minut do lodówki. Śliwki umyć, usunąć pestki. Budyń wymieszać z odrobiną wody i cukrem. Zagotować 200 ml wody, dodać budyń, dokładnie wymieszać. Włożyć śliwki, gotować ok. 2 minuty, odstawić do wystygnięcia. Z mąki, cukru i masła zrobić kruszonkę. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, wylepić nim spód i boki formy. Piec 10 minut w temp180 stopni. Wypełnić śliwkami, posypać kruszonką, piec jeszcze 40 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 16
Wyświetlenia: 473
Data dodania: 2011-11-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Torcik z kruszonką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.