Tort ajerkoniakowy z pistacjami

Ocena przepisu

Składniki

  • mały spód biszkoptowy
  • galaretka z czerwonych porzeczek z słoika 225 g
  • śmietana kremówka 3/4 litra
  • zagęszczacz do śmietany 1 op
  • cukier 1 łyżka
  • ajerkoniak 50 ml
  • pistacje posiekane 3 dag
  • cukrowe jajeczka

Sposób przyrządzenia

Kremówkę ubić z cukrem i zagęszczaczem, doprawić ajerkoniakiem. Biszkopt przekroić na pół. Spód posmarować galaretką (2 łyżki odłożyć do dekoracji) i częścią bitej śmietany. Przykryć drugim krążkiem. Ponownie nałożyć warstwę śmietany i posmarować nią również boki tortu. Resztę śmietany przełożyć do szprycerki, udekorować brzegi i środek tortu. Wierzch ozdobić kleksami z galaretki, kolorowymi jajeczkami i pistacjami, boki obłożyć zajączkami z ciasta.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 808
Data dodania: 2010-03-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Tort ajerkoniakowy z pistacjami

2011-12-14 13:47:33

na pewno zrobie bo jest pyszny

2010-03-10 13:32:35

musi być dobry taki tort.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.