Tort ajerkoniakowy z pistacjami
Składniki
- mały spód biszkoptowy
- galaretka z czerwonych porzeczek z słoika 225 g
- śmietana kremówka 3/4 litra
- zagęszczacz do śmietany 1 op
- cukier 1 łyżka
- ajerkoniak 50 ml
- pistacje posiekane 3 dag
- cukrowe jajeczka
Sposób przyrządzenia
Kremówkę ubić z cukrem i zagęszczaczem, doprawić ajerkoniakiem. Biszkopt przekroić na pół. Spód posmarować galaretką (2 łyżki odłożyć do dekoracji) i częścią bitej śmietany. Przykryć drugim krążkiem. Ponownie nałożyć warstwę śmietany i posmarować nią również boki tortu. Resztę śmietany przełożyć do szprycerki, udekorować brzegi i środek tortu. Wierzch ozdobić kleksami z galaretki, kolorowymi jajeczkami i pistacjami, boki obłożyć zajączkami z ciasta.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty