Tort tiramisu

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka ubić w misce i dodawać po jednej łyżce cukier puder, aż się rozpuści. Do masy jajecznej wmieszać delikatnie mąkę pszenną, kukurydzianą i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Wlać do form wysmarowanych i piec 25 minut, aż będzie złotobrązowe. Wyłożyć, ostudzić. Wsypać kawę do małej miski z żaroodpornego szkła i wlać wrzątek, wino oraz likier i całość ostudzić. W małej miseczce ubić na sztywno śmietankę z cukrem pudrem. Całość wlać do większej miski i dodać mascarpone oraz 175 ml mieszanki kawowej. Upieczone blaty przekroić na dwie części. Każdą z nich nasączyć pozostałą mieszanką kawową i posmarować łyżką kremu serowego. Ułożyć, aż wszystkie warstwy ciasta będą nasączone kawą i pokryte kremem. Resztą kremu posmarować boki i wierzch tortu. W krem wcisnąć migdały, schłodzić, podawać.
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 3368
Data dodania: 2009-02-21

Zdjęcia

Tort tiramisu
tulipan#

Dodane przez:

tulipan

2010-02-09
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Tort tiramisu

2010-02-18 01:16:40

Ostatnimi czasy, to jest król ciast. Jadłam go parokrotnie.

2010-02-14 14:30:46

Jeszcze nie jadłam tak pysznego ciasta.
!Alina#

!Alina

2009-05-07 11:51:02

Bardzo smaczne, ale mozna tez dodac jeszcze drobno posiekane daktyle i jest troche slodszy, polecam...

2009-02-27 18:26:06

Ha a ja dodalem owoce kandyzowane i bylo super, polecam drobno posiekac..

2009-02-25 11:56:57

Jest bardzo dobry jak zrobiłem to wszyscy się zachwycali, ale dodalem jeszcze posiekanych rodzynek i moreli.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.