Tortilla z kiełbasą

Ocena przepisu

Składniki

Ciasto

Nadzienie

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiać przez sito, dodać sól, rozetrzeć z tłuszczem i powoli ugniatając dodawać wodę aby ciasto stało się elastyczne i miękkie. Dokładnie wyrobić rękoma, by było gładkie. Odłożyć na jakiś czas zakryte mokrą szmatką. Później oderwać kawałek ciasta, rozwałkować na okrągły placek, w razie czego nadać kształt odcinając brzegi. Ciasto musi być cały czas zakryte aby nie wyschło. Rozgrzać patelnię i smażyć na niej na sucho placki, z każdej strony po 15minut. Gotowe dostawić do ostudzenia i aby lekko stwardniały. W międzyczasie można przygotować nadzienie: kapustę pekińską drobno pokroić, kiełbasę usmażyć na patelni a ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Jeśli tortilla nie jest elastyczna to można ją pogrzać w mikrofalówce, wtedy na pewno będzie się z łatwością zwijać. Na każdy placek ułożyć nadzienie, zwinąć i włożyć do pieca bądź mikrofalówki na 5 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1393
Data dodania: 2010-06-10

Zdjęcia

Tortilla z kiełbasą
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2010-11-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Tortilla z kiełbasą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.